Kulor med hopp

En kula med hopp

Under åren har vi gjort många samarbeten med organisationen Familj till Familj. Till julen 2021 testade vi en ny idé för att samla in pengar till de tuffa månaderna som väntar efter jul och nyår.

julkula 1

"På Gotland finns fler än du anar som av olika skäl kan ha det ekonomiskt tufft under en längre eller kortare period", så skriver Svenska Kyrkan på sin hemsida för gruppen Familj till Familj.

Inte minst är ett av exemplen situationen där magknip uppstår när skolan meddelar att det är exempelvis skolutflykt.

Organisationen drivs av frivilliga inom Svenska Kyrkan på Gotland och fokus ligger på att kunna dela med sig av det man kan avvara till en medmänniska (inget medlemsskap i Svenska Kyrkan är ett krav för att kunna vara med och hjälpa till).

Vi på ICA Maxi Visby känner starkt för denna grupp och deras arbete och har under åren hjälpt till på många olika sätt, såsom insamlingar och samarbeten med våra idrottsklubbar där vi delat ut gratis biljetter till matcher.

Inför Julen 2021 tog vi kontakt med Familj till Familj för att undersöka situationen, inte minst med tanke på julklappar och julmat.

- Det var som vanligt ett väldigt givande möte och det ger alltid nya och fler insikter, säger Marcus Lilja, marknadschef och fortsätter, det som belystes denna gång är att givmildheten alltid är stor runt jul, men det är också viktigt att komma ihåg månaderna efter. Dessa blir ofta tuffa då man gjort allt och lite till för att ge barnen en jul som de förtjänar.

I och med detta tändes vår idé att tillsammans med våra kunder klä en gran med hopp! Där alla pengar gick till Familj till Familj och deras arbete att stötta familjer i dessa tuffa efterföljande månader.

ICA Maxi Visby köpte själva julkulor för 5000 kronor och tillsammans med våra kunder och partners samlade vi ihop fantastiska 18 815 kronor.

Stort tack till alla kunder som bidragit - tillsammans gör vi skillnad!

5B535E83-0244-4CCD-A98F-CA56630AD2D2_1_105_c
E31FA1F6-891B-4C83-9F81-84FEAD694189_1_105_c

Fler artiklar

MIND//SHIFT

Tillsammans gör vi mer för psykisk hälsa.

Från Gotland Såklart

Vårt sätt att visa vägen till maten från Gotland, såklart.

Kulor med hopp

Julkulor fyllda med hopp och kärlek.

Ett rostat samarbete

”Först dricker vi kaffe, sen räddar vi världen” – Jelle

Gröna leveranser med röda priser

Nu rullar vi fossilfritt till våra kunder

Matiga Möten

Matiga möten för nya upplevelser och vänskap

En win win lunch

Tillsammans för ett smakrikt Gotland.

Gotlands Krogmarknad

Ett samarbete för gemenskap i en annorlunda vardag.

ICA Maxi Arena

En arena för gemenskap