Gotlands Krogmarknad

Gotlands Krogmarknad

Under den pågående COVID-19 krisen kämpar restauranger med att få verksamheten att gå runt. Så även i Visby. För att hjälpa den lokala näringen gör ICA Maxi plats i sitt café och tillsammans skapas Gotlands Krogmarknad. En plats där Visbys krögare kan sälja sin mat för take-away, och pengarna oavkortat går tillbaka till restaurangerna.

Nytt projekt-28

På bara ett par dagar halverades ytan för det egna butikscafét och den upplåts nu för Visbys krögare. Vid premiären var fyra krogar på plats. Det har nu växt till sju krogar och Krogmarknaden har fått flytta in i ett stort tält utanför entrén!

Alla intäkter från försäljningen går oavkortat tillbaka till restaurangerna och de tar själva betalt på plats via swish.

- Under dessa utmanande tider vill vi bidra med det vi kan till vårt lokalsamhälle, säger Moa Lilja, handlare ICA Maxi Visby. Tillsammans med krögarna skapar vi en väldigt bra upplevelse för våra kunder samtidigt som det blir en bra yta med mycket trafik för restaurangerna att kunna sälja take-away.

Krogmarknaden kommer att finnas kvar så länge det finns behov enligt Moa Lilja

- Så länge det fyller en funktion är vi bara glada om vi kan hjälpa till. Det här är ett av våra engagemang just nu. Tillsammans är vi många som kan bidra i stort och smått för vår gemensamma ö utifrån våra olika förutsättningar. Alla kan göra något, brukar vi säga, avslutar Moa.

- Vi blev väldigt glada när ICA Maxi Visby hörde av sig och sen har det gått väldigt fort, just nu är det en stor ökning på take-away och här får en bra tillgänglighet och kundflöde, det här kan hjälpa oss att slippa varsla personal, säger Nancy Yussef, delägare Eden Tapas & Bar och ordförande Företagarna Gotland.

Bilder

IMG_2692
IMG_2690
IMG_2689

Se fler artiklar nedan!

MIND//SHIFT

Tillsammans gör vi mer för psykisk hälsa.

Från Gotland Såklart

Vårt sätt att visa vägen till maten från Gotland, såklart.

Kulor med hopp

Julkulor fyllda med hopp och kärlek.

Ett rostat samarbete

”Först dricker vi kaffe, sen räddar vi världen” – Jelle

Gröna leveranser med röda priser

Nu rullar vi fossilfritt till våra kunder

Matiga Möten

Matiga möten för nya upplevelser och vänskap

En win win lunch

Tillsammans för ett smakrikt Gotland.

Gotlands Krogmarknad

Ett samarbete för gemenskap i en annorlunda vardag.

ICA Maxi Arena

En arena för gemenskap

Lämna en kommentar